Търсене
Close this search box.

Студенти от Физическия факултет с медали от Националната студентска олимпиада по математика

Студенти от Физическия факултет спечелиха медали чрез представянето си на Националната студентска олимпиада по математика. Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ) е състезание по математика между студенти от бакалавърски или магистърски програми и от 1974 г. се организира ежегодно от висшите училища в България. Целта е да се повишава интересът на студентите към математиката и да се създават условия за обмен на опит сред преподавателските екипи.

Златен медал и първото място в общото класиране извоюва студентът Александър Проданов, който е първи курс в бакалавърската специалност „Квантова и космическа теоретична физика“ на Физическия факулет.

Сребърен медал печели Иван Попов, който е първи курс в бакалавърската специалност „Квантова и космическа теоретична физика“ на Физическия факулет.

Сребърен медал печели Явор Йорданов, който е първи курс в бакалавърската специалност „Квантова и космическа теоретична физика“ на Физическия факулет.

Форматът на олимпиадата прави успехите на нашите студенти още по-впечатляващи, тъй като те са едва в първи курс от бакалавърското си обучение.

Александър, Иван и Явор са подготвяни и ръководени от преподаватели на Факултета по математика и информатика в състав: доц. Първан Първанов, доц. Асен Божилов, доц. Иван Гаджев, доц. Веселин Гушев и гл. ас. Стоян Апостолов. Медалистите изразяват своята благодарност към целия екип.

Физическият факултет поздравява всички колеги за силното представяне и подготовка!