Кампус

Физическият факултет разполага със собствен сграден фонд, в който се помещават почти всички наши лаборатории, изследователи и преподаватели.
Кампусът ни се намира на бул. Джеймс Баучър 5 в квартал Лозенец на София. Чрез виртуалната разходка (вдясно) може да надникнете в основните сгради на факултета:

Сграда А, най-новата сграда, в която се помещават 15 семинарни и лекционни зали, в това число трите най-големи зали - А205, А207 и А209. На 4 етаж се намира деканатът, а на партера e разположенa библиотеката. В Г-образната Сграда Б се намират голям брой специализирани лаборатории. Тук са 8 от залите за семинарни часове от обучението на студентите. Сграда В разполага с 3 семинарни зали и над 15 лаборатории. Тук се намират предимно преподавателски кабинети.

На съседната ул. Галичица се намира Лабораторията по лазерна техника, където са разположени научни лаборатории.
Кампусът разполага с паркинг за служители и докторанти, градини и спортна площадка в процес на възстановяване. В непосредствена близост, на ул. Галичица 33, се намира и сградата на лабораториите по Лазерна техника и Физика и техника на полупроводниците (ЛФТП) – бивши едноименни институти. Помещенията в тази сграда са изцяло насочени към научнo-технологични разработки. Факултетът е лесно достъпен с няколко вида градски транспорт.
  • Трамвайна линия 10 (спирка "Милин камък")

  • Автобусни линии 67, 94, 102 (спирка "Семинария", 5 минути пеша), 120 (спирки "НПМГ", "ул. Стоян Михайловски", 10 минути пеша)

  • Метролиния 2 (станция "Джеймс Баучър", 10 минути пеша)

Студентите на Физическия факултет могат да се възползват от възможности за настаняване. Софийски университет предлага достъп до студентски общежития, намиращи се в ж.к. Студентски град. За повече информация относно кандидатстване, договаряне на квартира и разходи, посетете портала на Комисията по настаняване.
Карта на кампуса на бул. Джеймс Баучър 5