Търсене
Close this search box.

Кампус

Физическият факултет разполага със собствен сграден фонд, в който се помещават почти всички наши лаборатории, изследователи и преподаватели.
Кампусът ни се намира на бул. Джеймс Баучър 5 в квартал Лозенец на София. Включва три сгради – А, Б и В, в които разположени кабинети, лекционни зали, лаборатории, и други.

Сграда А, най-новата сграда, в която се помещават 15 семинарни и лекционни зали, в това число трите най-големи зали – А205, А207 и А209. На 4 етаж се намира деканатът, а на партера e разположенa библиотеката.

В Г-образната Сграда Б се намират голям брой специализирани лаборатории. Тук са 8 от залите за семинарни часове от обучението на студентите.

Сграда В разполага с 3 семинарни зали и над 15 лаборатории. Тук се намират предимно преподавателски кабинети.
Карта на кампуса
Кампусът разполага с паркинг за служители и докторанти, градини и спортна площадка в процес на възстановяване. В непосредствена близост, на ул. Галичица 33, се намира и сградата на лабораториите по Лазерна техника и Физика и техника на полупроводниците (ЛФТП) – бивши едноименни институти. Помещенията в тази сграда са изцяло насочени към научнo-технологични разработки.
Виртуална разходка

Транспортни връзки

Трамвай

Линия 10: спирка "Милин камък"

Автобус

Линии 67, 94, 102: спирка "Семинария", 5 минути пеша

Линия 120: спирки "НПМГ", "ул. Стоян Михайловски", 10 минути пеша

Метро

Линия 2: станция "Джеймс Баучър", 10 минути пеша

настаняване и база

Студентите на Физическия факултет могат да се възползват от възможности за настаняване. Софийски университет предлага достъп до студентски общежития, намиращи се в ж.к. Студентски град.

За повече информация относно кандидатстване, договаряне на квартира и разходи, посетете портала на Комисията по настаняване: https://students.uni-sofia.bg/kn/