Търсене
Close this search box.

СТАЖ В УЕСТИНГХАУС

Уестигхаус има отворени позиции в тяхната стажантска програма, която ще се проведе по време на летните и есенните месеци на 2024г. в различни офиси на Уестингхаус в САЩ. 

  • Краен срок за кандидатстване: 18 март 2024г.

Уестигхаус е един от водещите доставчици на продукти и услуги за атомни електроцентрали за комунални услуги и местни правителства из целия свят. 

Програмата е ориентирана главно към студенти от специалности свързани ядрена енергетика и/или други инженерни дисциплини, но също така е отворена за всички студенти (бакалаври и магистри) по професионални направления 4.1 Физически науки и 5.3 Компютърна и комуникационна техника. Единственото изрично условие е да имат две (за бакалаври) и/или една (за магистри) завършени академични години.

Подбора ще се извършва изцяло от Уестингхаус като ще се оценява академичното представяне на студентите, степента на владеене на английски език и интереса и ентусиазма им към ядрената енергетика.

В програмата за 2024г. за България са заделени 5 места, като две от тях са за студенти на Физически факултет.

Брошурата, предоставена от Уестингхаус, може да намерите ТУК

При възникнали въпроси, може да се обърнете към проф. дфзн Георги Райновски, декан на Физическия факултет: rig@phys.uni-sofia.bg