Търсене
Close this search box.

НАЦИОНАЛНОТО МЛАДЕЖКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ SU OPEN ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 8 ДО 10 МАРТ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА СУ

„Дебатика“ е студентски клуб по състезателни дебати, който цели да усъвършенства личните качества и умения на студентите от Софийския университет в няколко направления, включително критическо мислене, активно слушане, ораторски умения, умения за изграждане на аргументирана позиция и обогатяване на общата култура.

От 2023 г. клубът е асоцииран член към Българската асоциация по дебати и е официално учреден студентски клуб към Студентски съвет при СУ. 

От самото си основаване, клубът обединява студенти с различни специалности и направления, споделящи стремежа към представяне на различни гледни точки по спорни теми и въпроси, подобряване на публичното си говорене и не на последно място – запознаване с други млади и амбициозни хора. Редовните сбирки на клуба се провеждат всеки понеделник и сряда от 19:00 ч. в А303 на Физическия факултет към СУ, като освен тях, клубът периодично кани и гост-лектори от различни направления, за да споделят своя практически опит и знания.

Следващото голямо събитие, организирано от клуб “Дебатика” е националното младежко състезание по дебати SU OPEN, което ще се състои в периода 8-10 март с домакин Физическия факултет към СУ “Св. Кл. Охридски“. В състезанието са регистрирани 40 отбора от цялата страна, които ще се изправят един срещу друг, за да убедят съдиите и публиката в правотата си.

Събитието е отворено към широката публика, така че всеки, който има интерес към дебатите, е поканен да присъства. Големите финали в категории “Начинаещи” и “Напреднали” ще се състоят на 10 март, а пълната тридневна програма, включваща дебати и обучения, можете да откриете на официалните страници на клуба във Фейсбук и Инстаграм.