Търсене
Close this search box.

Фестивалът “Ало, Космос! Говори България!“ 4.0 ще се проведе на 25 юни в София Тех Парк

Четвъртото издание на фестивала “Ало, Космос! Говори България!“ ще се проведе на 25 юни в София Тех Парк. Основната програма на “Ало, Космос 4.0! Говори България!“ тази година предвижда научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от най-различни области на науĸата, както и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия.

„Aло Космос! Говори България!“ е годишен младежки фестивал, който има за цел да доближи децата и младежите до космоса и STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуство и математика) областите по вълнуващ и вдъхновяващ начин. Фестивалът е некомерсиална инвестиция за оформяне на ценностите на следващите поколения, организиран от Националния космически и STEAM клъстер, който включва множество водещи български академични, изследователски и образователни институции и НПО-та, координирани от Атлантическия Kлуб в България. Физическият факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ е партньор на фестивала от самото му начало.

„Ало Космос! Говори България!“ играе ключова роля в насърчаването на интереса и участието на младежите в STEAM областите и космическите науки, като ги представя по интерактивен и достъпен начин. Темите на фестивала през 2024 г. са насочени ĸъм Космоса и Вселената. Ще бъдат разгледани теми, сред които са изследването на Луната и Марс, черните дупки, гражданската наука, науката за Антарĸтида, как човек може да стане астронавт и много други. От 2024 г. фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН).

Цялата програма можете да разгледате тук: http://hello-space.eu/program.html

Връзка към официалното събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/3268010976836691