Търсене
Close this search box.

Кръжок по експериментална физика

През учебната 2023-2024 г. Физическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организира безплатни занимания по експериментална физика. Занятията започват след 1 октомври 2023 г. и са насочени към горните класове – 8-12 клас. Те ще се провеждат веднъж седмично по 90 мин. Мястото е Физически факултет на СУ, бул. Джеймс Баучър 5.

С какво ще се занимавате?

Ще наблюдавате и участвате в демонстрации на вълнуващи експерименти, бележещи пътя на човешкото познание. 

Ще правите основните експерименти, предвидени в учебния план, както и много извън него, обхващащи различни области – електричество и магнетизъм, оптика, термодинамика, механика и други с наличната апаратура в Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици под ръководството на преподаватели от Физическия факултет.

Ще усъвършенствате своите умения, като сами изработвате необходимите уреди и правите експерименти, използвайки достъпни материали.

Ще се научите да работите с някои от основните уреди, използвани във физиката.

Какво се изисква от вас?

Любопитство и желание да навлезете в тайните на науката

(!) Внимание

Ще се организират две групи – една четвъртък сутрин от 10:00ч. и една четвъртък следобед от 16:00ч. с максимален брой участници всяка по 15 ученика. Колкото по-рано се обадите, толкова шансът да има места е по-голям.

За повече информация и записвания:

  • Доц. дфн Цветан Велинов
  • Тел: 028161727 0884342439
  • Email: tvel@phys.uni-sofia.bg