Търсене
Close this search box.

ШКОЛА ЗА МАГИСТРИ: КОЛЕКТИВНИ ФЕНОМЕНИ В КВАНТОВАТА ФИЗИКА НА МНОГОЧАСТИЧНИ СИСТЕМИ: ОТ КВАНТОВАТА МАТЕРИЯ ДО СВЕТЛИНАТА

Заинтригувани сте от квантова физика и се чудите дали кариерата в научни изследвания е за вас? То тогава тази школа ще ви помогне да намерите отговора. Научете повече за бързо развиващата се област на квантовата физика на многочастични системи, с акцент върху взаимодействието между квантовата материя и светлината: от последните експериментални постижения в оптичните решетки, квантовото управление чрез светлина и екзотичните квантови фази на материята и материалите, до новите теоретични и числени разработки в квантовата оптика и динамиката на многочастичните системи. Ще може да се свържете със студенти и физици от всички етапи на кариерата им, които споделят своята страст към квантовите изследвания с вас.

Тази школа кани всички магистри, които разглеждат възможността за докторска степен в областта на квантовата физика, да се докоснат до по-голямото общество от теоретични и експериментални квантови изследвания.

През този програма, вие ще:

  • Запознайте се с областта на квантовата физика на многочастични системи чрез въвеждащи лекции по квантова оптика, квантова електродинамика в материалите, квантов магнетизъм, екзотични състояния на материята, както и техните експериментални наблюдения и числени техники за тяхното изучаване. Презентациите ще варират от обобщителни доклади на световноизвестни изследователи до кратки доклади за последните научни изследвания от докторанти.
  • Научете как се правят научни изследвания под ръководството на активни учени: научете как да използвате най-новите техники за машинно обучение в областта, донесете си собствен лаптоп за практическа сесия по програмиране на числени методи за физика на силно корелираните многочастични системи, или научете за най-новите експериментални техники по време на екскурзия в лабораторията.
  • Разширете мрежата си извън класната стая, участвайки в научни дискусии с колегите си или с панел от световноизвестни учени. Получете съвети за кариерно развитие при изследванията в областта на квантовите науки. Ще можете да обсъждате физиката, споделяйте идеи и се свързвайте неформално с изследователи от начинаещи докторанти до старши учени от Институтите на Макс Планк (PKS и CPfS) по време на екскурзия до Саксонска Швейцария или на барбекю. Не се изисква предишен опит в научни изследвания, просто базови познания в квантовата механика и силен стремеж да се научи още!

За предпочитане заявленията да бъдат изпратени преди 1-ви Юли 2024г.

Повече информация може да намерите ТУК.