Търсене
Close this search box.

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА ОТ ЦЕНТЪРА ПО БИО-НАНО ФОТОНИКА „ДЖОН АТАНАСОВ“ И ЛАБОРАТОРИЯТА ПО „ЛАЗЕРНА ФИЗИКА И ПРИЛОЖЕНИЯ“

В партньорство с индустрията и центъра по био-нано фотоника „Джон Атанасов“, лабораторията по „Лазерна физика и приложения“ има удоволствието да предложи изследователски стипендии за студенти и млади специалисти, предназначени да подкрепят желаещите да работят по изследователски задачи, извън аудиторно и/или през летните месеци. Класираните за програмата ще получат минималната сума от 4000 лв. При активно участие в изследователските задачи и при постигане на резултати, ще получат увеличаване на сумата до 5000 лв.

За кого е стипендията:

Талантливи, мотивирани студенти и млади специалисти с желание за професионално развитие и придобиване на ценни знания и практически опит,  при провеждане на теоретични и експериментални изследвания в следните интердисциплинарни области: на квантови генератори и усилватели на светлина; на квантови системи и тяхната еволюция във времето; на линейната и нелинейна оптика; при подготовка на сложен физически експеримент придобиване на опит и познания по електроника, фина механика и оптика, фърмуер и др.

Перспективи/Възможности:
  • Участие в разработката и развиване на високи технологии в интердисциплинарни области, където се използва светлината;  
  • Участие в международни научно-изследователски проекти в сътрудничество с водещи световни учени и техните изследователски групи;
  • Участие в обмен за кратки посещения в международна мрежа от изследователи и лаборатории;
  • Реализация в световни компании в high-tech сектора;
  • или просто, да направите дипломната си работа.
Кандидатстване:
  • Срок от 1-ви юни до запълване на бройките. Кандидатурите се разглеждат редовно на десетдневна база и при необходимост се насрочва интервю.
  • Документи: Мотивационно писмо до 1-1.5 страници, Автобиография.
  • Кандидатурите се изпращат електронно на адресите: polinа.veleva@bionano-bg.eu ; research_fellowship@bionano-bg.eu

При въпроси не се колебайте да ни потърсите на посочения имейл или на място в сградата на Физически факултет,