Докторантско училище

Уважаеми колеги, На Вашето внимание, в дадения линк за Лятно училище по космически изследвания, технологии и приложения. Срокът за записване е 30 май.

Клон “Космос” към Съюза на физиците в България организира Първото лятно училище по космически изследвания, технологии и приложения, което ще се проведе в Националната астрономическа обсерватория – Рожен, България от 5 до 11 юли 2021 г. То е предназначено за докторанти и млади учени в начален етап от кариерата си.

Планирано е разнообразно обхващане на теми от изследването на Космоса – астрофизика, технологии и приложения в наблюдението на Земята. Едноседмичната програмата се състои от лекции от добре известни учени в своята област (в това число от НАСА, ЕКА, Космическия център на Съри и др.), както и практически студентски проекти, водени от опитни ментори.

В края на училището всеки проект ще представи резултатите си. В рамките на студентска сесия всеки участник може да представи изследователската си тема и постижения.

Крайният срок за кандидатстване е 30 май 2021 г. Осигурени са ограничен брой стипендии, които покриват регистрационната такса. Поради извънредното положение във връзка с COVID-19, на място могат да присъстват не повече от 20 участници. Онлайн участието не е ограничено.

За повече информация вижте https://bulgarianspace.online/space-schoolbg-2021/

За въпроси, пишете на cosmos@phys.uni-sofia.bg