Търсене
Close this search box.

Физическият факултет на СУ приветства първокурсниците за академичната 2021/2022 г.

На 1 октомври от 14:00 часа екипът от преподаватели на Физическия факултет (ФзФ) посрещна първокурсниците за новата академична година. Над 150 студенти и голяма част от преподавателите се включиха в събитието, което се случи в най-голямата аудитория във факултета и беше показвано дистанционно в съседна аудитория, също с голям капацитет.

Началото бе отзнаменувано с акустично изпълнение в съпровод на китара на рок музиканта Тони Чембъра (Антон Маринов), фронтмен на група „Монолит“. Приветствия към студентите отправиха декана на ФзФ, проф. дфзн Георги Райновски и проф. дфзн Иван Лалов, дългогодишен декан на ФзФ и Ректор на СУ в периода 1993-1999 г. Информационно представяне на електронните ресурсите на факултета направи проф. дфн Асен Пашов. Новият факултативен блок по корейски език и култура за студенти от Физически факултет бе представен от доц. Ирина Сотирова. Христо Тончев и Катерина Костова, представители на факултета в Студентския съвет на Университета, представи инициативите на Факултетния студентски съвет ФСС, насочени към студентите. Един от най-младите и активни преподаватели от факултета, ас. Стоил Иванов, запозна първокурсниците с важното значение на новата интернет страница и даде положителни примери за реализация на възпитаници на Физическия факулет.

След официалната част всички студенти се запознаха със своите групови отговорници и ментори, а също така се срещнаха с представители на съответните катедри.

Събитието протече при пълно спазване на всички противоемидемични мерки