Търсене
Close this search box.

Трето място на ХАКАТОМ-а за отбор от Физическия факултет и Частно средно училище „УВЕКИНД“- София

На 25 и 26 ноември 2021 г. се състоя online второто издание на студентското  състезание в областта на ядрените технологии ХакАтом 2022. В състезанието взеха участие пет отбора. Два от отборите бяха от Технически университет – София, съставени изцяло от студенти, един от участвалите отбори беше от Професионална гимназия по ядрена енергетика “Игор Курчатов”, гр. Козлодуй. Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се представи с два отбора, съвместно с ученици от Частно средно училище „УВЕКИНД“- София.

В двата отбора взеха участие следните студенти и ученици. Отбор №1 с капитан Калоян Караиванов: СУ, Физически Факултет, 3-ти курс

Членове:
1. Александър Георгиев, СУ, Физически Факултет, 3-ти курс
2. Адриан Беличенов, ЧСУ УВЕКИНД, 12 клас
3. Иван Мъндев, ЧСУ УВЕКИНД, 12 клас
4. Соня Хамаши, ЧСУ УВЕКИНД, 10 клас

Отбор №2 с капитан Владислав Шабански, СУ, Физически Факултет, 3-ти курс

Членове:
1. Никол Рангелова, СУ, Факултет по химия и фармация, 4-ти курс
2. Христо Василев, ЧСУ УВЕКИНД, 11 клас
3. Виктория Пепелярска, СУ „Св Кирил и Методий“ гр. Козлодуй, 11 клас
4. Борис Велковски, СУ, Факултет по математика и информатика, 3-ти курс

Тази година поставената задача беше да се разработи интерактивно приложение, с което да се популяризира ядрената енергетика. Отборите имаха 24 часа да разработят приложенията. Отбор №1 на СУ представи приложение разработено на JAVA, а отбор №2 на СУ представи съответно приложение на JavaScript.

В крайното класиране първите две места бяха взети от отборите на ТУ София, а трето място беше присъдено на отбор №1 на СУ.