Търсене
Close this search box.

На 5 декември 2022 г. се проведе ежегодният конкурс „Мисията доброволец – (не)възможна“, организиран от Министерството на младежта и спорта в партньорство със Студентски съвет при СУ „Климент Охридски“, Български младежки червен кръст, Национален младежки форум и Националното представителство на студентските съвети в България.

Целта на събитието е да популяризира доброволчеството и да насърчи участието в доброволчески инициативи и кампании чрез отличаването на доброволци и доброволчески организации в 4 категории – „Доброволец“, „Доброволческа мисия“, „Хуманитарна инициатива“ и „Доброволческа организация“, а победителите бяха избрани чрез онлайн анкета.

Представителката от Физическия факултет – Джоана Дахабре, също бе от отличените доброволци, като проектът ѝ „Горски Графити“ бе големият победител в категория „Доброволческа инициатива“, а самата тя бе номинирана и за „Доброволец“ на годината.

Отличените участници в останалите категории са Туристическо дружество „НАСАМ-НАТАМ“ в категория „Доброволческа организация“, „Аварийно спасяване Пловдив“ в категория „Хуманитарна инициатива“ и Димитър Митев в категория „Доброволец“.