Търсене
Close this search box.

ГАРХИНГ, ГЕРМАНИЯ: ЛЯТНА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТИ НА EUROPEAN SOUTHERN OBSERVATORY (ESO)

Лятната изследователска програма в ESO е изключителна възможност за студентите да работят в институт, който е едновременно централа (HQ) на най-продуктивната обсерватория в света, така и изследователски център от най-висока класа организация. Хората в централата на ESO са активни в областта на научните изследвания и също така са проектират и експлоатират най-съвременните телескопи и техните инструменти, включително: VLT; ALMA; и предстоящия ELT, който ще бъде най-големият в света оптичен телескоп за близката инфрачервена област.
 
Пътните разходи до/от Гархинг ще бъдат покрити за участниците в програмата. Настаняването ще бъде осигурено в общ апартамент в Гархинг (с включени електричество, отопление и интернет).На студентите ще бъде предоставена и скромна стипендия за покриване на разходите за живот по време на програмата. Класираните студенти са длъжни да придобият всички необходими визи, за да прекарат шест седмици в Германия в рамките на тези условия.
 
* Важни крайни срокове *
 
– Отваряне на заявленията: 12 декември 2022 г.
– Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2023 г.
– Обявяване на резултатите от кандидатстването: Седмица от 15 март 2023 г.
– Краен срок за приемане на оферти: Края на март
2023 г.
– Лятна изследователска програма: 3 юли – 11 август 2023 г.
 
(!) Заинтересованите студенти трябва внимателно да се запознаят с критериите за допустимост и инструкциите за кандидатстване, преди да подадат кандидатурата си чрез онлайн формуляр.
 
Допълнителна информация можете да намерите на техния уебсайт ТУК.