Търсене
Close this search box.

“Резонатор” обявява стажантска програма за студенти на Физическия факултет

В края на юни студенти от магистърската програма „Аерокосмическо инженерство и комуникации“ на Физическия факултет успешно проектираха и изградиха учебни наноспътници по стандарта “cubesat”, като част от курса „Проектиране на спътникови конструкции и механизми“. Самото конструиране на спътниците студентите извършиха в хъба за творчески технологии Резонатор (Resonator), където имаха достъп до съвременни инженерни и производствени процеси като 3D принтиране, лазерно рязане, металообработка, лаборатория по микроелектроника и др.

Ако и вие искате да реализирате технологичните си проекти, иновационни идеи или дори експерименталната си дипломна работа с помощта на модерното оборудване и експертизата налична в Резонатор, имате изключителната възможност да го направите, като се включите в стажантската им програма. За целта просто трябва да представите описание на проекта или идеята си и необходимите технически средства за нейното изпълнение.

Студентите с най-добрите предложения ще получат възможността да ги реализират използвайки напълно безвъзмездно апаратурата налична в Резонатор. Освен това ще имате възможност да добиете безценен практичен опит, като се включите и в някои от вътрешните проекти на Резонатор и да работите съвместно с експерти в различни области като микроелектроника и проектиране на цели електронни устройства, виртуална и добавена реалност, 3D моделиране и изработване на обекти със CNC машини (3D принтери, фрези, рутери, лазери и др.), продуктов дизайн, звуково инженерство, роботика и др.

Повече за това как да кандидаствате ще откриете ТУК.