Търсене
Close this search box.

СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯT УЧЕН ПРОФ. АНДРЮ КОУТС ЩЕ ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ НА 24 ЮНИ ОТ 19 ЧАСА В АУЛАТА НА СУ

Заповядайте на 24 юни от 19 часа в Аулата на СУ „Св. Кл. Охридски“ (адрес: Ректорат на СУ, бул. Цар Освободител 15) за лекция на проф. Андрю Коутс, професор по физика от Университетския колеж в Лондон, Великобритания. Проф. Коутс има ключови приноси в редица минали и бъдещи мисии към тела в Слънчевата система.

В лекцията си „Изследване на Слънчевата система“,  проф. Андрю Коутс ще разгледа мисиите, които значително разшириха познанията ни за нашата звездна система. От мисията JUICE до Europa Clipper, през BepiColombo и емблематичния Cassini-Huygens, лекцията ще обхване основните етапи и бъдещите перспективи в космическите изследвания.

Модератор на срещата ще бъде доц. д-р Владимир Божилов, преподавател в катедра „Астрономия“ и  зам.-декан на Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от екипа на младежкия SPACE & STEAM фестивал „HELLO SPACE | Bulgaria Calling“, в сътрудничество с UK Science & Innovation Network in Bulgaria, Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Институтът по молекулярна биология „Академик Румен Цанев“ към Българска академия на науките.

Лекцията ще бъде на английски език и е с вход свободен, но се препоръчва предварителна регистрация от тук: https://forms.gle/3d25WvEXsFe2r7m76

Връзка към официалното събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1603579217042529/